Sebők Katalin

Végzettség

  • Fogászati asszisztensi szakképesítés: 1996
  • Klinikai fogászati higiénikus: 1997

Bemutatkozás

A munkám a hivatásom. Szeretem. Már gyerekkoromban is tudtam, hogy az embereknek szeretnék segíteni abban, hogy jobb és egészségesebb legyen az életük.  19 éve dolgozom fogászaton, ezalatt a fogorvoslás több területén szereztem tapasztalatokat. Szívesen asszisztálok szájsebészeti beavatkozásoknál, fogpótlások készítésénél, fogmegtartó kezeléseknél. A fogszabályozást a gyakorlatban Szmicsek Ágnes doktornő mellett ismertem meg.

A munkám a rendelőben összetett. A napi rutin “szék melletti” feladatok mellett, az én dolgom a rendelő felszerelésének “bevetésre készen tartása”, a készletfigyelés, anyagrendelés, sterilizálás. Az adminisztrációs munka, a páciensekkel való kapcsolattartás ugyanúgy a munkanapom része, mint a szájhigiénés felvilágosító tevékenység.

Dental higiénikusként sokat beszélgetek a pácienseinkkel a helyes táplálkozásról.  A megfelelő szájhigiénia kialakításának érdekében a gyakorlatban segítem elsajátítani az adott esetben legcélszerűbb fogtisztítási módszereket.

Háromgyermekes édesanyaként úgy gondolom a szülők felelőssége, hogy mindent megtegyen a gyermeke fogainak védelme érdekében (ne feledjük a példamutatás; a szülői minta fontosságát). A fogszuvasodás, az ínygyulladás és a fogágybetegségek kialakulása megelőzhető!

Az esztétikus megjelenéshez, magabiztos fellépéshez és a jó közérzethez az ápolt, egészséges, szabályos fogsor is hozzá tartozik.

Nem lehet elég korán kezdeni a fogápolást!

Szívesen tanítom a gyerekeket is, hogy hogyan kell alaposan, gondosan fogat mosni. Örülök, ha az első találkozás a fogorvossal akkor történik, amikor a gyereknek még semmi panasza nincsen. A kezelést nem igénylő fogorvosi vizsgálat jó alkalom arra, hogy a gyermek megismerje fogorvosát, dental higiénikusát, és kedvező benyomásokat szerezzen.

Jó érzés , ha a páciensek mosolyogva hagyják el  rendelőt, és félelem nélkül térnek vissza hozzánk.

Sebők Katalin