Fogfehérítés

A fogfehérítés napjaink nagy divatja. A fogfehérítés után fogaink kb2 színárnyalattal lesznek világosabbak, mint előtte, s ez az eredmény kb. 1-2 évig megmaradhat. Tartóssága attól függ, hogy mennyire tudunk arra figyelni, hogy ne fogyasszunk túl erősen színező élelmiszert (kávé, sötét tea, vörösbor, cola, curry…) s jó, ha a dohányzást is el tudjuk kerülni.

Terhesség alatt, szoptatós anyukáknál és gyermekkorban nem javasolt.

A fehérítés első lépésében el kell távolítani a fogakra rakódott fogkövet, foltokat. A megtisztított felszín kémiai úton történő fehérítése történhet otthon és a rendelőben. Az otthoni fehérítés esetén több egymást követő éjszakán át előre gyártott, a páciens fogaira illeszkedő műanyag sínekbe kerül a fehérítő anyag.

Rövidebb és hatékonyabb a kezelés (kb. 1-1,5 óra), ha azt a rendelőben végzik. A kontrollált körülmények (ínyvédelem…) miatt ebben az esetben kevesebb mellékhatás lép fel, de még így is számítani kell a kezelés során fellépő, majd utána rövid időn belül elmúló fogérzékenységgel, esetleg nyálkahártya-irritációval.

A gyökérkezelés miatt elszíneződött fogak színét egy-két árnyalattal un. „belső” fehérítéssel világosíthatjuk. Az alábbi képen a jobb felső nagymetszőt fehérítettem.

Szmicsek Dental fogfehérítés

Szmicsek Dental fogfehérítés

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük